Hvad er en digital rådgiver?

Hvornår giver det mening at hyre en digital rådgiver, og hvad kan man overhovedet bruge sådan en til? Der findes mange forskellige typer af digitale rådgivere, og derfor er det vigtigt at undersøge profilen og kompetencerne hos de forskellige digitale rådgivere, før du indleder et samarbejde.

Af Robin Juel Johansen

Jeg er digital rådgiver med fokus på kommunikation, data og strategi. Det betyder, at jeg ved noget om digital kommunikationsstrategi, sociale medier, digitalt indhold, annoncering, politisk kommunikation og ikke mindst datadrevet kommunikation.

Andre digitale rådgivere nørder ikke kommunikation eller politik, men er langt mere teknisk orienterede. Nogle er eksperter i opbygning af digital infrastruktur i store, globale virksomheder, andre ved alt om e-handel og webshops, mens andre igen nørder databaser, automatisering og AI.

Derfor er det vigtigt, at du bliver skarp på, hvad du har brug for hjælp til, når du leder efter en digital rådgiver. Den udfordring, du står overfor sætter rammen for, hvilken ekspertise, du har brug for.

Som digital kommunikationsrådgiver kan jeg rådgive dig om flere forskellige typer udfordringer. Det kunne eksempelvis være en af disse:

  • Du ved ikke, hvilke dele af din kommunikation eller dine kampagner, der fungerer, og hvilke der er spild af tid.
  • Du ved, at du har en stor mængde kommunikationsdata på tværs af egne kanaler, sociale medier og presseindsats, men du ved ikke, hvad data fortæller dig.
  • Du er ikke helt skarp på, om dit kanalvalg underbygger din strategi.
  • Du har ikke et grundigt overblik over dine modtagere eller dine målgrupper.
  • Du har et budskab, som du gerne vil have blive hørt i den politiske magtarena, men du ved ikke, hvordan du gør dig synlig.
  • Du skal rekruttere en dygtig, digital profil som kommunikationschef, men du har ikke selv erfaringer på området eller det rigtige netværk.
  • Du er til stede på alt for mange forskellige digitale kanaler og sociale medier, og har brug for rådgivning til at stramme din kanalstrategi op.
  • Du skal afvikle en kampagne, men mangler hænder til at stå for den digitale annoncering og annoncering på sociale medier.

Du kan læse mere om mine ydelser på forsiden, og du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for input til, hvilken type digital rådgiver, du bør engagere.